Rebarbara torta morzsával

Friss tavaszi rebarbara torta morzsával. Friss omlós quiche tésztából nagyon könnyen elkészíthető recept. A siker garantált!

  • kb. 35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 1 Ø 28 cm tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 60 g liszt
  • 60 g zabpehely
  • 150 g kristálycukor
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1 tk. narancshéj reszelve
  • 75 g puha vaj
  • 500 g rebarbara meghámozva, 1 cm széles szeletekre vágva
  • Vaj a zsírozáshoz
  • 5 db babapiskóta morzsolva
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A morzsához a lisztet, a zabpelyhet, 50 g kristálycukrot, a fahéjat és a narancshéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és a kezünkkel morzsás állagúra összegyúrjuk, ezután hűvösre tesszük.

  3. Lépés 3

    A rebarbarát a maradék kristálycukorral összekeverjük, 30 percig pihenni hagyjuk, majd leöntjük róla a képződött vizet.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a kikent formába tesszük (a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, ekkor elmarad a zsírozás). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.

  5. Lépés 5

    A morzsolt babapiskótát a tésztára tesszük, rá a rebarbara szeleteket, majd a vajas morzsát is rászórjuk

  6. Lépés 6

    A tortát a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Rebarbara helyett más szezonális gyümölcsöt is választhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!