Meggyes linzer
- 30 perc
- 175 °C
- 155 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16-20 kockához:
- 2 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 2-3 ek kristálycukor vagy folyékony édesítőszer
- 50 dkg meggy magozva
- 1 tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tészta nagyságának megfelelő tepsire.
-
Lépés 3
Szórjuk meg vékonyan zsemlemorzsával, majd terítsük rá magozott, levétől lecsurgatott, cukrozott meggyet. Cukor helyett használhatunk édesítőszert is.
-
Lépés 4
A meggyet takarjuk be a másik tésztalappal.
-
Lépés 5
A tészta tetejét szurkáljuk meg villával, majd vékonyan kenjük meg a felvert tojás sárgájával.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben 175 °C-on kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 7
Miután kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, de anélkül is igen mutatós sütemény!
Köszönjük szépen Bajcsiné Erika receptjét!