Meggyes linzer

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16-20 kockához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tészta nagyságának megfelelő tepsire.

  3. Lépés 3

    Szórjuk meg vékonyan zsemlemorzsával, majd terítsük rá magozott, levétől lecsurgatott, cukrozott meggyet. Cukor helyett használhatunk édesítőszert is.

  4. Lépés 4

    A meggyet takarjuk be a másik tésztalappal.

  5. Lépés 5

    A tészta tetejét szurkáljuk meg villával, majd vékonyan kenjük meg a felvert tojás sárgájával.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben 175 °C-on kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

  7. Lépés 7

    Miután kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Tipp

Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, de anélkül is igen mutatós sütemény!

Köszönjük szépen Bajcsiné Erika receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!