Mézes – mandulás szívek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 - 12 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávaló 8 szívhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A kókuszreszeléket és a darált mandulát keverjük ki a tojással és a mézzel.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk nyolc egyforma méretű téglalapra.

  4. Lépés 4

    A lapokat kenjük meg vékonyan a töltelékkel, majd mindegyiket tekerjük fel szorosan egy hengerré.

  5. Lépés 5

    A tészta hengereket óvatosan nyújtsuk meg kb. 20 cm hosszúra, majd hajtsuk félbe a hengereket, úgy, hogy a tészta illesztése ne látszódjon, azaz a hajtás belülre essen.

  6. Lépés 6

    Az egymás mellé kerülő két tésztavéget formázzuk csúcsosra, a másik végét pedig kb. 4 cm mélyen vágjuk át hosszában.

  7. Lépés 7

    A kettévágott tésztákat hajtsuk szív alakúra. A feltekert részeket úgy hajtsuk ki, hogy a belső részek felfelé nézzenek.

  8. Lépés 8

    A süteményeket kenjük át kevés vízzel, majd előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A tekerések közé nyomkodhatunk mazsolát vagy aszalt vörös áfonyát, ettől még szebb és finomabb lesz a sütemény.

Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!