Calzone

Calzone

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 2 db Calzonéhoz:

Töltelékhez ízlés szerint:

  • 6-8 db koktélparadicsom felezve
  • 15 dkg sonka felvágva
  • 1 cs Feta vagy mozzarella kockára vágva
  • gomba darabolva
  • 10 db fekete olivabogyó
  • 1 db paprika darabolva
  • Fél fej hagyma karikázva
  • Oregánó, petrezselyem, bazsalikom aprítva
Pizza másképp. Itt a finom hozzávalók nem feltétként, hanem töltelékként szerepelnek. Tante Fanny friss pizzatésztája sokolddalúan felhasználható.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, majd fektessünk a tésztára egy kb. 18 cm átmérőjű tányért, és vágjunk a tésztából két kört.

  3. Lépés 3

    A tölteléket tegyük a pizzalap egyik felére, majd a tésztát hajtsuk a töltelékre. A tésztaszéleket jól nyomkodjuk össze.

  4. Lépés 4

    A calzonét helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Ha sütés előtt kevés liszttel megszórjuk, szebb lesz a kész Calzone felülete.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!