almás sütemény

Almás sütemény

áfonyával
Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Villámgyors almás sütemény, amit az áfonya és a mandula tesz igazán különlegessé.

  • kb. 20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • 25-30 perc

Hozzávalók 1 süteményhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.

  3. Lépés 3

    A tésztára tesszük az almaszeleteket és fahájjal megszórjuk, majd rászórjuk az aszalt áfonyát és a mandulaforgácsot.

  4. Lépés 4

    A süteményt a sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A lekvárt egy kis lábosban felmelegítjük két kanál vízzel és a süteményre csepegtetjük. Melegen vagy kihűlve tálaljuk.

Tipp

Annak érdekében, hogy az alma ne süljön meg túl gyorsan, csepegtessünk egy kevés citromlevet rá.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!