Mézeskalács szívek és csillagok

Mézeskalács szívek és csillagok

  • 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10-12 db mézeskalácshoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát röviden gyúrjuk át, és lisztezett deszkán 5 - 7 mm vastagra nyújtsuk ki.

  3. Lépés 3

    Szaggassuk a kívánt formára, majd ízlés szerint dióval, mandulával, kandírozott gyümölccsel díszítsük.

  4. Lépés 4

    A kihűlt süteményt sütés után citrom vagy csokoládémázzal is díszíthetjük.

Tipp

Ha alumínium dobozban tároljuk, tovább puhák maradnak a mézeskalácsok.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!