![Szezámmagos – sajtos stangli](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/Kaesestangen_oder_SesamKaesestangen_web-700x800.jpg)
Szezámmagos – sajtos stangli
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 8 - 10 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 25 stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g friss ementáli sajt reszelve
- 1 tk csemegepaprika
- 1 tojás a kenéshez
- Magok: kömény szezám, mák, aprított tökmag
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt munkalapra, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A reszelt sajtot keverjük össze paprikával, és a tésztafelület felét szórjuk meg. Az üres felet erre hajtsuk, és sodrófával könnyedén nyomjuk össze.
-
Lépés 4
A tésztát vágjuk 1,5 cm széles csíkokra, és a csíkokat csavarjuk meg. A stanglikat szórjuk meg ízlés szerint köménnyel, mákkal, stb.
-
Lépés 5
Fektessük a stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 8 - 10 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Salsa szószhoz kíváló mártogatós, de kínálhatjuk sajtszószhoz vagy fokhagymás szószhoz is!