Szezámmagos – sajtos stangli

Szezámmagos – sajtos stangli

  • 8 - 10 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 25 stanglihoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt munkalapra, és felvert tojással kenjük meg.

  3. Lépés 3

    A reszelt sajtot keverjük össze paprikával, és a tésztafelület felét szórjuk meg. Az üres felet erre hajtsuk, és sodrófával könnyedén nyomjuk össze.

  4. Lépés 4

    A tésztát vágjuk 1,5 cm széles csíkokra, és a csíkokat csavarjuk meg. A stanglikat szórjuk meg ízlés szerint köménnyel, mákkal, stb.

  5. Lépés 5

    Fektessük a stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 8 - 10 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Salsa szószhoz kíváló mártogatós, de kínálhatjuk sajtszószhoz vagy fokhagymás szószhoz is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!