Almatorta

Rácsos almatorta

  • kb. 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

Egy őszi séta megkoronázása: almatorta friss leveles tésztából. Finom, savanykás almából és szép, dekoratív ráccsal.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő.

  3. Lépés 3

    Az almát, barna cukrot, fahéjat, citromlevet és reszelt citromhéjat keverjük össze.

  4. Lépés 4

    Az egyik tésztát tekerjük ki, és vágjuk 1 cm széles csíkokra.

  5. Lépés 5

    A tortaformát vajazzuk ki, majd a másik tésztát tegyük a tortaformába, a kilógó tésztaszéleket pedig vágjuk le.

  6. Lépés 6

    A darált mandulát szórjuk a tésztára, majd erre halmozzuk az almás masszát.

  7. Lépés 7

    A tésztacsíkokból készítsünk rácsot a töltelékre, majd kevés barna cukorral szórjuk meg, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Tálalás előtt porcukorral hintsük meg.

Tipp

A töltelékhez ízlés szerint mazsolát is adhatunk hozzá.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!