Mini sütőtökös rétes
Próbáltad már édesen a sütőtököt? Fahéjjal igazi téli finomság, csavard rétesbe és kínáld vendégeidnek vagy tedd az ünnepi asztalra kísérő fogásként.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 10 mini réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 500 g tök (pl. hokkaido) reszelve
- 5 ek. barna cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 g reszelt gyömbér
- 1 csipet Szerencsendió
- 2 tk. fahéj
- kevés vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A reszelt tököt, a négy evőkanál barna cukorral, a vaníliás cukorral, gyömbérrel, szerecsendióval és egy teáskanál fahéjjal összekeverjük.
-
Lépés 3
A vajat olvasszuk meg és keverjük össze a másik evőkanál fahéjjal.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Egy tésztalap felét kenjük be vajas fahéjjal, és hajtsuk rá a tészta másik felét. A sütőtökös keverékből tegyünk két evőkanállal a tészta alsó felére, majd hajtsuk be az oldalsó széleket, és csavarjuk fel a tésztát. Ismételjük meg az összes tésztalappal.
-
Lépés 5
Helyezzük a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és ismét kenjük be a fahéjas vajjal. A maradék barna cukorral megszórhatjuk a tetejét.
-
Lépés 6
A mini réteseket a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Vegán változat esetén a vajat cseréljük ki nővényi tejre.