Sütőtökös rétes fahéjjal

Mini sütőtökös rétes

fahéjjal

Próbáltad már édesen a sütőtököt? Fahéjjal igazi téli finomság, csavard rétesbe és kínáld vendégeidnek vagy tedd az ünnepi asztalra kísérő fogásként.

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 10 mini réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A reszelt tököt, a négy evőkanál barna cukorral, a vaníliás cukorral, gyömbérrel, szerecsendióval és egy teáskanál fahéjjal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A vajat olvasszuk meg és keverjük össze a másik evőkanál fahéjjal.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Egy tésztalap felét kenjük be vajas fahéjjal, és hajtsuk rá a tészta másik felét. A sütőtökös keverékből tegyünk két evőkanállal a tészta alsó felére, majd hajtsuk be az oldalsó széleket, és csavarjuk fel a tésztát. Ismételjük meg az összes tésztalappal.

  5. Lépés 5

    Helyezzük a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és ismét kenjük be a fahéjas vajjal. A maradék barna cukorral megszórhatjuk a tetejét.

  6. Lépés 6

    A mini réteseket a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Vegán változat esetén a vajat cseréljük ki nővényi tejre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!