spárgás csavart

Spárgás csavart prosciutto sonkával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egyik kedvenc kombinációnk: finom leveles tésztával csavart spárga prosciutto sonkával. Ez az egyszerű, de nagyszerű tavaszias recept pillanatok alatt elkészül.

  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 20 db spárgás csavarthoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát forrásban lévő sős vízben kb. 1 percig főzzük, majd jeges vízzel leöblítjük. Alternatív megoldásként üveges konzerv spárgát lecsöpögtetjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.

  4. Lépés 4

    Körbetekerjük a 2-2 db spárgát prosciutto sonkával, majd tetszés szerint 1 vagy 2 leveles tészta csíkkal körbetekerjük a sonkát is. A csavartakat megkenjük a felvert tojással.

  5. Lépés 5

    A csavartakat az előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen tálaljuk.

Tipp

Kecskekrémsajtból készült tavaszias mártogatóssal tálaljuk: A kecskekrémsajtot citromhéjjal, sóval, borssal és fűszernövényekkel (pl. medvehagyma, petrezselyem, metélőhagyma) ízesítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!