Mozzarellás, bazsalikomos tekercs fenyőmaggal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10 tekercshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2-3 ek fenyőmag durvára vágva, pirítva
  • 250 g bivalymozzarella apróra kockázva
  • 50 g krémtejszín
  • 1 0 bazsalikomlevél aprítva
  • durva szemcsés tengeri só
  • bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fenyőmagot serpenyőben pirítsuk meg. A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat és tegyük félre.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.

  4. Lépés 4

    A tésztát vágjuk 4 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra, kenjük meg tojással, és a tészta alsó részére tegyük a tölteléket. Tekerjük fel, és még egyszer kenjük meg tojással.

  5. Lépés 5

    Tengeri sóval szórjuk meg és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára. Még forrón kínáljuk.

Tipp

Tálaljak a tekercseket parmezános-bazsalikomos szósszal, vagy pesztóval.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!