Mozzarellás, bazsalikomos tekercs fenyőmaggal
0 Bewertungen
- 20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2-3 ek fenyőmag durvára vágva, pirítva
- 250 g bivalymozzarella apróra kockázva
- 50 g krémtejszín
- 1 0 bazsalikomlevél aprítva
- durva szemcsés tengeri só
- bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fenyőmagot serpenyőben pirítsuk meg. A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat és tegyük félre.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.
-
Lépés 4
A tésztát vágjuk 4 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra, kenjük meg tojással, és a tészta alsó részére tegyük a tölteléket. Tekerjük fel, és még egyszer kenjük meg tojással.
-
Lépés 5
Tengeri sóval szórjuk meg és előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára. Még forrón kínáljuk.
Tipp
Tálaljak a tekercseket parmezános-bazsalikomos szósszal, vagy pesztóval.