Narancsos-vajas kekszek
            A friss linzertésztából készült narancsos-vajas kekszek nem hiányozhatnak a kekszes tányérról! Karácsonyi fűszerekkel bolondítva az egyik kedvenc ropogtatnivaló lehet az ünnepekkor.
- kb. 6-8 perc
 - 180°C
 - 160°C
 - kb. 15 perc
 
Hozzávalók kb. 18 db kekszhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
 - 80 g vaj
 - 80 g porcukor
 - 1/2 narancs héja és leve
 - 1 tk. citrom héja
 - kevés fahéj
 - 1 csipet őrölt kardamom
 - 1 csipet őrölt szegfűszeg
 - csokoládéöntet díszítésnek
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
Lisztezett munkalapon a tésztát körülbelül 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt formákat.
 - 
            Lépés 3
A kekszeket a sütőben körülbelül 6-8 percig sütjük a középső rácson.
 - 
            Lépés 4
A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük. Hozzákeverjük a reszelt narancshéjat és a narancs levét, valamint a reszelt citromhéjat.
 - 
            Lépés 5
A narancskrémmel összeragasztunk 2 db kekszet és csokoládéöntettel díszítjük.
 
A kekszet hűtve, körülbelül 3 nap alatt fogyasszuk el.