kenyérkalács

Fahéjas kenyérkalács

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

A fahéjas-cukros, édes kenyérkalács receptünkkel garantált a siker, hiszen a frissen sült kelt tészta és a fahéj illata már önmagában is ellenállhatatlan! A vajas édes kelt tésztánkkal készítve különösen puha és foszlós lesz, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Az édes kenyérkalácsunk fahéjas-cukorral tökéletes választás egy kellemes villásreggelihez, kávé mellé vagy egyszerűen csak egy kis édes csemegének két étkezés között.

  • kb. 30-35 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 1 kenyérsütőformányi adaghoz:

A fahéjas-cukros, édes kenyérkalács receptünkkel garantált a siker, hiszen a frissen sült kelt tészta és a fahéj illata már önmagában is ellenállhatatlan! A vajas édes kelt tésztánkkal készítve különösen puha és foszlós lesz, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Az édes kenyérkalácsunk fahéjas-cukorral tökéletes választás egy kellemes villásreggelihez, kávé mellé vagy egyszerűen csak egy kis édes csemegének két étkezés között.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.

  4. Lépés 4

    A tésztát egy éles késsel 10 cm széles (ill. a sütőforma szélességének megfelelő) csíkokra vágjuk.

  5. Lépés 5

    A csíkokat kb.4 cm magasságig harmonikaszerűen összehajtogatjuk, majd egymás után belehelyezzük a kivajazott sütőformába.

  6. Lépés 6

    Az előmelegített sütő legalsó rácsán 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    Megszórjuk porcukorral és tetszés szerint karamell- vagy csokoládé öntettel tálaljuk.

Tipp

A tépős kenyérkalácsunkat a sütést követően megkenhetjük 60 g krémsajtból, 1 evőkanál puha vajból és 1 evőkanál porcukorból álló mázzal is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!