Négysajtos pizza (quattro formaggio)

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12-15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 50 g mozzarella szeletelve
  • 50 g gorgonzola felkockázva
  • 50 g ementáli durvára reszelve
  • 40 g parmezán finomra reszelve
  • Néhány szál ruccola
  • olívaolaj
  • Friss kakukkfű levelei apróra vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a négyféle sajtot halmozzuk a tésztára úgy, hogy a tészta egy-egy negyedére különböző sajtot teszünk.

  3. Lépés 3

    A mozzarellát és a parmezánt sóval (pl. durva szemcsés tengeri só) hintsük meg. A friss kakukkfüvet is szórjuk a pizzára.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 12-15 perc alatt süssük készre.

  5. Lépés 5

    Időközben a ruccolát tisztítsuk meg, mossuk, majd szárítsuk le és tálaláskor szórjuk a pizzára!

Tipp

Ha sok ruccolánk van, készíthetünk hozzá salátát is: egy kis balzsamecettel meglocsolva máris kész!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!