Nugátkrémes csiga
Lágy, légies, levegős kelt tészta, édes diós nugátkrém és karamellizált mandula – egyszerűen ellenállhatatlan! Nugátkrémes csigáink pillanatok alatt elkészíthetőek, és a sütőből frissen kivéve egyszerűen mennyei ízűek!
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 200 g diós nugátkrém
- 50 g darált mogyoró
- 100 g fehér csokoládémáz
- 1 ek. vaj a forma kikenéséhez
- Opcionáls: karamellizált mandula
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tetejét megkenjük a diós nugátkrémmel és megszórjuk mogyoróval.
-
Lépés 3
A tésztát alulról szorosan feltekerjük, majd kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk.
-
Lépés 4
Egy sütőformát (ø 20 cm) kibéleljük a sütőpapírral (vagy kenjük ki vajjal), és szorosan belehelyezzük a csigákat. A sütőben a középső rácsán kb. 25 percig sütjük.
-
Lépés 5
A csokoládémázat a csomagoláson található utasítás szerint felolvasztjuk, majd a csigákra öntjük. Tetszés szerint megszórhatjuk karamellizált mandulával is.
A mandula karamellizálásához összekeverünk 50 g cukrot 1 evőkanál vízzel egy bevonatos serpenyőben és karamellizáljuk. Belekeverünk 50 g mandulapelyhet, majd sütőpapíron hagyjuk kihűlni.