nugátkrémes csiga

Nugátkrémes csiga

karamellizált mandulával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen

Lágy, légies, levegős kelt tészta, édes diós nugátkrém és karamellizált mandula – egyszerűen ellenállhatatlan! Nugátkrémes csigáink pillanatok alatt elkészíthetőek, és a sütőből frissen kivéve egyszerűen mennyei ízűek!

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tetejét megkenjük a diós nugátkrémmel és megszórjuk mogyoróval.

  3. Lépés 3

    A tésztát alulról szorosan feltekerjük, majd kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk.

  4. Lépés 4

    Egy sütőformát (ø 20 cm) kibéleljük a sütőpapírral (vagy kenjük ki vajjal), és szorosan belehelyezzük a csigákat. A sütőben a középső rácsán kb. 25 percig sütjük.

  5. Lépés 5

    A csokoládémázat a csomagoláson található utasítás szerint felolvasztjuk, majd a csigákra öntjük. Tetszés szerint megszórhatjuk karamellizált mandulával is.

Tipp

A mandula karamellizálásához összekeverünk 50 g cukrot 1 evőkanál vízzel egy bevonatos serpenyőben és karamellizáljuk. Belekeverünk 50 g mandulapelyhet, majd sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!