Nyár eleji rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25 - 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 1/2 fej Káposzta gyalulva
  • 1 db nagyobb sárgarépa megpucolva, gyalulva
  • 1 db kaliforniai paprika aprítva
  • 1 db újhagyma karikára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2-3 tk borsikafű
  • 2-3 tk
  • 6 ek olívaolaj
  • Lenmag
  • sajt reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposzta külső leveleit szedjük le, a sárgarépát pucoljuk meg. A hagymát vágjuk karikákra, és 2 ek. olaj, 2 ek. víz keverékén pároljuk meg. Adjuk hozzá a legyalult káposztát, répát és paprikát.

  3. Lépés 3

    Kevés vízzel öntsük fel, közepes lángon kb. 10 perc alatt pároljuk meg, majd fedőt levéve pirítsuk tovább.

  4. Lépés 4

    Sóval, borsikafűvel fűszerezzük, adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát is.

  5. Lépés 5

    A tölteléket helyezzük a rétesre, és a tésztát konyharuha segítségével tekerjük fel, majd olajjal kenjük meg, ízlés szerint szórjuk meg lenmaggal.

  6. Lépés 6

    Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.

Tipp

Reszelt sajttal megszórva, esetleg majonézzel meglocsolva, friss salátával tálaljuk.

A receptet Dankóné R. Magditól kaptuk, köszönjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!