Nyár eleji rétes
- 25 - 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1/2 fej Káposzta gyalulva
- 1 db nagyobb sárgarépa megpucolva, gyalulva
- 1 db kaliforniai paprika aprítva
- 1 db újhagyma karikára vágva
- 3 gerezd fokhagyma aprítva
- 2-3 tk borsikafű
- 2-3 tk só
- 6 ek olívaolaj
- Lenmag
- sajt reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A káposzta külső leveleit szedjük le, a sárgarépát pucoljuk meg. A hagymát vágjuk karikákra, és 2 ek. olaj, 2 ek. víz keverékén pároljuk meg. Adjuk hozzá a legyalult káposztát, répát és paprikát.
-
Lépés 3
Kevés vízzel öntsük fel, közepes lángon kb. 10 perc alatt pároljuk meg, majd fedőt levéve pirítsuk tovább.
-
Lépés 4
Sóval, borsikafűvel fűszerezzük, adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát is.
-
Lépés 5
A tölteléket helyezzük a rétesre, és a tésztát konyharuha segítségével tekerjük fel, majd olajjal kenjük meg, ízlés szerint szórjuk meg lenmaggal.
-
Lépés 6
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.
Reszelt sajttal megszórva, esetleg majonézzel meglocsolva, friss salátával tálaljuk.
A receptet Dankóné R. Magditól kaptuk, köszönjük!