Olaszos húsos rétes
- kb. 30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
- 1 fej vöröshagyma kockára vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 ek olívaolaj
- 40 dkg darált sovány marhahús
- 1 csomó bazsalikom aprítva
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 tk oregánó morzsolt
- 1 tk édes – nemes fűszerpaprika
- Só, bors ízlés szerint
- 1 fej fehér hagyma vékony csíkra vágva
- 1-1 db sárga, zöld és piros paprika vékony csíkra vágva
- 5 dkg ementáli sajt reszelve
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rétestésztát helyezzük laponként nyirkos konyharuhára úgy, hogy az egyes rétegeket olajjal kenjük meg.
-
Lépés 3
A töltelékhez a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg.
-
Lépés 4
A vöröshagymát vágjuk kockákra, a fokhagymát aprítsuk fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Először a vörös, majd a fokhagymát is pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst, és pároljuk meg.
-
Lépés 5
A bazsalikomleveleket aprítsa fel.
-
Lépés 6
A paradicsomot, a fűszernövényeket és a fűszereket keverjük a húshoz.
-
Lépés 7
A fehér hagymát és a paprikákat vágjuk vékony csíkokra.
-
Lépés 8
A húsos keveréket kenjük a tészta alsó harmadára, majd terítsük rá a zöldségeket, és a konyharuha segítségével göngyöljük fel a rétest.
-
Lépés 9
Előmelegített sütőben 30 percig süssük, közben időnként locsoljuk meg a tejszínnel.
-
Lépés 10
10 perccel a sütés vége előtt szórjuk rá a reszelt sajtot, majd süssük pirosra.
Száraz vörösborral, és friss mediterrán zöldsalátával tálaljuk.