szilvás-gesztenyés csigák

Szilvás-gesztenyés csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A könnyű, levegős kelt tésztából készült, lédús szilvával és édes gesztenyével töltött, ízletes foszlós csigánk tökéletes csemege az őszi délutánokra vagy különleges alkalmakra. Ebben a receptben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt az ellenállhatatlan finomságot.

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 125 g túró
  • 100 g darált mandula
  • 60 g cukor
  • 1/2 cs. vanília pudingpor
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1 tojás szétválasztva
  • 180 g szilva kimagozva és apróra vágva
  • 80 g főtt gesztenye elmorzsolva
  • 3 ek. mandulapehely a szóráshoz
  • tetszés szerint porcukor a szóráshoz
A könnyű, levegős kelt tésztából készült, lédús szilvával és édes gesztenyével töltött, ízletes foszlós csigánk tökéletes csemege az őszi délutánokra vagy különleges alkalmakra. Ebben a receptben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt az ellenállhatatlan finomságot.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez összekeverjük a túrót, a darált mandulát, a cukrot, a pudingport, a fahéjat és a tojássárgáját.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd a tölteléket eloszlatjuk rajta úgy, hogy a tésztánk felső szélétől kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A töltelékre rászórjuk a szilvát és a gesztenyét.

  4. Lépés 4

    A tésztát az alsó szélétől kezdve feltekerjük, majd 2-3 cm-enként bevágjuk, ügyelve arra, hogy nehogy teljesen átvágjuk a tekercsünket. A sütőpapírral együtt a tepsire helyezzük.

  5. Lépés 5

    Minden második tésztatekercset oldalra kihajtunk. A csigák tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk a mandulapehellyel.

  6. Lépés 6

    A sütő alulról második rácsán kb. 25 percig sütjük.

  7. Lépés 7

    A foszlós csigákat hagyjuk kihűlni. Még langyosan vagy már kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Szezonon kívül felengedett fagyasztott gyümölcsöt vagy üvegben eltett, lecsöpögtetett szilvát is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!