almás-fahéjas sarkak
Szaftos

Almás-fahéjas sarkak

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-18 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 15 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A reszelt almát összekeverjük a fahéjjal, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a frissen facsart citromlével.

  3. Lépés 3

    A keveréket egy ideig szitára tesszük és hagyjuk, hogy lecsöpögjön. Az így lecsöpögött lét egy tálba gyűjtjük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsibe kitekerjük, és 8x8 cm-es négyzetre vágjuk. Egy evőkanál almakeveréket kenünk a tésztára úgy, hogy a széleken körülbelül 5-5 mm részt üresen hagyunk. A szélét lekenjük az almából kicsöpögött lével.

  5. Lépés 5

    A négyzeteket átlósan behajtjuk háromszög alakúvá és villával erősen összenyomkodjuk a széleket. A tésztákat megkenjük az almából kicsöpögött lével és megszórjuk mandulával.

  6. Lépés 6

    A sarkakat a sütő középső sínén körülbelül 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy hűtve tálaljuk.

Tipp

Sütés után megszórhatjuk porcukorral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!