Olívás csigák leveles tésztából
0 Bewertungen
- 8-10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 – 20 perc
Hozzávalók kb. 13 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 300 g fekete olivabogyó magozva, apróra vágva
- 7 ek parmezán frissen reszelve
- 1 tojás a kenéshez
- Kevés olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olajbogyót, olívaolajat, bazsalikomot, fokhagymát és parmezánt keverjük össze addig, amíg krémes masszát nem kapunk.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a masszával kenjük meg, tekerjük fel és kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk fel.
-
Lépés 4
A szeleteket (csigákat) fektessük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és tenyérrel könnyedén nyomkodjuk meg.
-
Lépés 5
Felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 8 - 10 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Tipp
Ízlés szerint a fekete olívabogyóhoz hozzákeverhetünk zöldet is, hogy még gazdagabb ízvilágot és színt kapjanak a csigák!