Olívás csigák leveles tésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 8-10 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15 – 20 perc

Hozzávalók kb. 13 tekercshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 300 g fekete olivabogyó magozva, apróra vágva
  • 7 ek parmezán frissen reszelve
  • 1 tojás a kenéshez
  • Kevés olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olajbogyót, olívaolajat, bazsalikomot, fokhagymát és parmezánt keverjük össze addig, amíg krémes masszát nem kapunk.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a masszával kenjük meg, tekerjük fel és kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk fel.

  4. Lépés 4

    A szeleteket (csigákat) fektessük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és tenyérrel könnyedén nyomkodjuk meg.

  5. Lépés 5

    Felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 8 - 10 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

Tipp

Ízlés szerint a fekete olívabogyóhoz hozzákeverhetünk zöldet is, hogy még gazdagabb ízvilágot és színt kapjanak a csigák!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!