Örmény húsos táskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 táskához:

  • 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 250 g sovány bárányhús darálva
  • 250 g sovány marhahús darálva
  • 1/2 csésze víz
  • 2 fej hagyma felaprítva
  • 2 ek vaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyem finomra aprítva
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • vaj a kenéshez
  • szezámmag a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darálthúst közepes hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük, amíg a leve elfő. Adjunk hozzá 2 ek vajat, és a hagymát, és további 15 percig pároljuk. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszereket. Hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A zsemlemorzsát adjuk a kihűlt húsos masszához, és jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, hajtsuk félbe, majd középen vágjuk el, így tésztalaponként két négyzetet kapunk.

  5. Lépés 5

    A négyzetek közepére tegyünk 1 - 1 kanál tölteléket, és átlósan hajtsuk félbe, így töltött háromszögeket kapunk. A széleket jól nyomjuk össze, olvasztott vajjal kenjük meg, és szezámmal szórjuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Ezt a receptet elkészíthetjük sajtos töltelékkel is. A sajt töltelékhez 250 g juhsajtot törjünk össze, 2 tojással és aprított petrezselyemmel keverjük össze.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!