Örmény húsos táskák
- kb. 15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 táskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g sovány bárányhús darálva
- 250 g sovány marhahús darálva
- 1/2 csésze víz
- 2 fej hagyma felaprítva
- 2 ek vaj
- Só, bors ízlés szerint
- 1 ek petrezselyem finomra aprítva
- 1 ek zsemlemorzsa
- vaj a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darálthúst közepes hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük, amíg a leve elfő. Adjunk hozzá 2 ek vajat, és a hagymát, és további 15 percig pároljuk. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszereket. Hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A zsemlemorzsát adjuk a kihűlt húsos masszához, és jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, hajtsuk félbe, majd középen vágjuk el, így tésztalaponként két négyzetet kapunk.
-
Lépés 5
A négyzetek közepére tegyünk 1 - 1 kanál tölteléket, és átlósan hajtsuk félbe, így töltött háromszögeket kapunk. A széleket jól nyomjuk össze, olvasztott vajjal kenjük meg, és szezámmal szórjuk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
Ezt a receptet elkészíthetjük sajtos töltelékkel is. A sajt töltelékhez 250 g juhsajtot törjünk össze, 2 tojással és aprított petrezselyemmel keverjük össze.