Paradicsomos – fokhagymás csavart

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 20 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 3 dl paradicsomkonzerv
  • 2 fej fokhagyma aprítva
  • 2-3 tk
  • 2-3 tk xilit (nyírfacukor)
  • 1 ek olívaolaj
  • 3-4 tk bazsalikom őrölve, vagy frissen aprítva
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma aprítva
  • Szezámmag

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd hosszában vágjuk félbe. Az így kapott csíkokból vágjunk kb 1 - 1,5 cm-es csíkokat.

  3. Lépés 3

    A paradicsomot öntsük egy tálba, keverjük hozzá az áttört fokhagymát, a bazsalikomot és az olívaolajat, ízlés szerint sóval és nyírfacukorral ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokat kenjük meg a paradicsomos krémmel, és csavarjuk meg, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

  5. Lépés 5

    Az elkészített stanglikat kenjük meg 2 ek. olívaolaj és 4 gerezd áttört fokhagyma keverékével, majd szezámmaggal szórjuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

Kínáljuk joghurtos fokhagymás mártogatóssal vagy római köményes paradicsomszósszal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!