Paradicsomos – fokhagymás csavart
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 3 dl paradicsomkonzerv
- 2 fej fokhagyma aprítva
- 2-3 tk só
- 2-3 tk xilit (nyírfacukor)
- 1 ek olívaolaj
- 3-4 tk bazsalikom őrölve, vagy frissen aprítva
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma aprítva
- Szezámmag
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd hosszában vágjuk félbe. Az így kapott csíkokból vágjunk kb 1 - 1,5 cm-es csíkokat.
-
Lépés 3
A paradicsomot öntsük egy tálba, keverjük hozzá az áttört fokhagymát, a bazsalikomot és az olívaolajat, ízlés szerint sóval és nyírfacukorral ízesítsük.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokat kenjük meg a paradicsomos krémmel, és csavarjuk meg, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Lépés 5
Az elkészített stanglikat kenjük meg 2 ek. olívaolaj és 4 gerezd áttört fokhagyma keverékével, majd szezámmaggal szórjuk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
Kínáljuk joghurtos fokhagymás mártogatóssal vagy római köményes paradicsomszósszal.