Paradicsomos – kecskesajtos torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 cm-es formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 650 g koktélparadicsom megmosva, félbevágva
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 300 g friss kecskesajt apróra vágva
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 2-3 ek tej
  • friss kakukkfű
  • Kevés curry, só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a sütőpapírral együtt fektessük a sütőformába, a széleket kicsit hajtsuk fel.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát szórjuk meg a zsemlemorzsával, és tegyük rá a félbevágott paradicsomokat szorosan egymás mellé úgy, hogy a vágott fele legyen felül. Szórjuk meg kakukkfűlevelekkel, majd sóval és borssal fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A friss kecskesajtot is szórjuk a tésztára, végül olívaolajjal locsoljuk meg. A tésztaszéleket tejjel kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A quichet előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

A tésztaszéleket takarjuk be alufóliával, hogy ne égjen meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!