Paradicsomos – kecskesajtos torta
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 cm-es formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 650 g koktélparadicsom megmosva, félbevágva
- 2 ek zsemlemorzsa
- 300 g friss kecskesajt apróra vágva
- 3-4 ek olívaolaj
- 2-3 ek tej
- friss kakukkfű
- Kevés curry, só, bors ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a sütőpapírral együtt fektessük a sütőformába, a széleket kicsit hajtsuk fel.
-
Lépés 3
A leveles tésztát szórjuk meg a zsemlemorzsával, és tegyük rá a félbevágott paradicsomokat szorosan egymás mellé úgy, hogy a vágott fele legyen felül. Szórjuk meg kakukkfűlevelekkel, majd sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
A friss kecskesajtot is szórjuk a tésztára, végül olívaolajjal locsoljuk meg. A tésztaszéleket tejjel kenjük meg.
-
Lépés 5
A quichet előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Tipp
A tésztaszéleket takarjuk be alufóliával, hogy ne égjen meg.