paszternákos sárgarépás lepény

Paszternákos-sárgarépás lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

Zöldségleves másképp? A sárgarépa, a paszternák és a fehérrépa különösen jól illik ehhez a télies lepényhez. A gyökérzöldségeket nem csak a levesbe tudjuk felhasználni, akár maradékokból is elkészíthető ez az isteni recept.

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 lepényhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sárgarépát és a paszternákot az olajjal, a curryvel, a sóval és a borssal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsibe kitekerjük és megkenjük a krémsajttal.

  4. Lépés 4

    A krémsajtot megszórjuk a lestyánlevéllel, és a zöldségeket egyenletesen elosztlatjuk, majd megszórjuk dióval.

  5. Lépés 5

    A lepényt a sütőben az alsó sínen 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Mogyorót vagy pekándiót is használhatunk a dió helyett.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!