Pecázós ebéd

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Vágjuk fel a leveles tésztákat 8-8 négyzet alakú részre.

  3. Lépés 3

    A tészta négyzeteket kenjük meg 1 evőkanál olvasztott margarinon megfuttatott zúzott fokhagymával, majd erre tegyünk 1-1 kávéskanálnyi tejfölt.

  4. Lépés 4

    A kis kockákra aprított sonkát vagy bacont pirítsuk meg, halmozzuk a tésztára, picit sózzuk, és borsozzuk.

  5. Lépés 5

    Erre fektessünk 1-1 vékony karika lilahagymát, majd szórjunk rá reszelt sajtot.

  6. Lépés 6

    Ezután hajtsunk a tésztából kis batyukat, a tetejüket kenjük meg tojással, majd szórjunk rá lenmagot, és 25 percig süssük.

Tipp

Ízlés szerint zöldfűszereket is használhatunk a töltelékhez!

Köszönjük szépen Sándor Csilla receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!