póréhagymás-lazacos kosár

Póréhagymás-lazacos kosár

  • kb. 45 perc
  • 180 °C
  • 170 °C
  • 25 perc

Hozzávalók 1 formához (Ø kb. 26 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tortaformát kivajazzuk és a quichetésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tésztát a formába helyezzük (ha a sütőpapírral együtt helyezzük a tésztát a formába, akkor nem kell kivajazni).

  3. Lépés 3

    A tejszínt keverjük össze a tojásokkal, sóval és borssal ízesítsük. A póréhagymát keverjük a masszához.

  4. Lépés 4

    A tölteléket a tésztára öntjük, majd a tetejére kockákra vágott lazacot teszünk.

  5. Lépés 5

    A kosarat a sütő alsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A lazacos-póréhagymás kosár akkor kész, ha a massza már nem folyik.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!