Pesztós csiga
- kb. 30 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 25 perc
 
Hozzávalók 11 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
 - 125 g friss sajt
 - 2 ek. piros pesztó
 - 30 g pikáns szalámi apró kockára vágva
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát hűtőből kivéve előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A friss sajtot, pesztót és a szalámit jól összedolgozzuk.
 - 
            Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Kenjük át a tésztát a pesztómasszával úgy, hogy 2 cm-t a tészta felső szélétől szabadon hagyunk, feltekerjük és 6 egyenlő részre szeleteljük.
 - 
            Lépés 4
Ebből 5 szeletet diagonálban átvágunk. A maradék egy szeletet középre helyezzük. Köré helyezzük a diagonálban kettévágott
szeleteket. Így egy kerek formát kapunk. - 
            Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt készre sütjük.
 
Okos ötlet: A pesztós-sajtos massza helyett erős paprikás vagy fokhagymás-túrós szendvicskrémet is használhatunk. Vegetáriánus változathoz a szalámi helyett használjunk sajtot.