babka gyökérzöldségekkel

Babka gyökérzöldségekkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ez a vegetáriánus babka gyökérzöldségekből készült pestóval, friss pizza tésztából pont a hideg évszakra való. A téli zöldségek, mint a paszternák, a petrezselyemgyökér, a zeller és a póréhagyma ízletes töltelékként találkoznak az XXL pizzatésztánkkal.

  • kb. 30-40 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 babkához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta XXL 550 g
  • 250 g gyökérzöldség (pl. zeller, paszternák, petrezselyemgyökér, póréhagyma) meghámozva, apróra vágva
  • 50 ml főzőtejszín
  • 1 csokor Friss bazsalikom levél vagy petrezselyemlevél apróra vágva
  • őrölt só, bors és szerecsendió

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gyökérzöldségeket forrásban lévő vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A zöldségeket összeturmixoljuk, majd a zöldfűszerrel és a tejszínnel simára keverjük. Ha kell, egy kis főzővizet hozzáadhatunk, hogy krémes állagot kapjunk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a zöldségkrémmel, 3 cm-es szegélyt üresen hagyva a tészta szélén.

  4. Lépés 4

    A tésztát széltében szorosan feltekerjük, ezután éles késsel hosszában kettévágjuk, és a két szálat egymásba csavarjuk.

  5. Lépés 5

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kb. 24-30 cm-es püspökkenyér formába helyezzük.

  6. Lépés 6

    A babkát előmelegített sütő alsó sínén 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Igény szerint adhatunk a töltelékhez még 50 g pörkölt fenyőmagot, diót vagy napraforgómagot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!