Körtés diós torta

leveles tésztából
  • 20+5 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kn. 20 perc

Hozzávalók Egy 26 cm ø tortaformához:

A tésztához:

  • 2 ek. fahéj őrölve
  • 2 ek. barna cukor

A töltelékhez:

  • 5 egész körte meghámozva, kimagozva, csíkokra vágva
  • 100 g dió durvára vágva
  • 120 g barna cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. kukoricakeményítő

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fahéjat és a barna cukrot összekeverjük. Kitekerjük az első csomag leveles tésztát és megszórjuk a felével. A hosszabbik oldaról kezdve feltekerjük és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A tekercseket lefektetjük és nyújtófával kb. 0,5 centi vastagra nyújtjuk mindegyiket.

  3. Lépés 3

    A tésztákat szorosan a torta aljára helyezzük úgy, hogy a forma szélét is befedje.

  4. Lépés 4

    A körtét, a diót, a barna cukrot, a fahéjat és a kukoricakeményítőt jól összekeverjük. A tölteléket az előkészített tortaformába öntjük.

  5. Lépés 5

    A második csomag tésztával megismételjük a 2. lépést és befedjük vele a tölteléket.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén, alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk és így sütjük még 5 percig.

Tipp

Okos ötlet: Cukor, víz és egy kis citromlé keverékéből öntetet készíthetünk, amivel a torta tetejét díszíthetjük.

 

 

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!