Kelt tészta nyári gyümölcsökkel
Ezt a receptet idén nyáron feltétlenül ki kell próbálnod: Kelt tészta nyári gyümölcsökkel egyenesen a grillről! Az édes csonthéjas gyümölcsök, a színes bogyós gyümölcsök és a vajas kelt tészta kombinációja ezt a finom édességet a nyári grillparti tökéletes desszertjévé varázsolja.
- kb. 40-45 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 kelt tésztához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 250 g túró
- 125 g tejföl
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor
- 50 g cukor
- 2 tojás sárgája
- 250 g csonthéjas gyümölcs (pl. őszibarack, sárgabarack, nektarin) kimagozva és szeletekre vágva
- 250 g bogyós gyümölcs (málna, ribizli, szeder vagy áfonya)
- 4-5 kakukkfű ágacska
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 180 °C-ra melegítjük. A tésztát közvetlenül a hűtőből dolgozzuk fel.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a papír nélkül ráhelyezzük a grilltálcára vagy a sütőformába rakjuk (kb. 30 x 20 cm). A kiálló tésztával megerősítjük a széleket.
-
Lépés 3
Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a pudingport, a cukrot és a tojássárgáját, majd ráöntjük a tésztára a tálban. A tetejére csonthéjas gyümölcsöket és bogyós gyümölcsöket teszünk.
-
Lépés 4
A tésztát közvetett hő mellett a grillsütő rácsára helyezzük és csukott fedővel kb. 40-45 percig sütjük.
-
Lépés 5
Kakukkfűvel díszítjük és még melegen tálaljuk.
Elkészítés előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on (alsó/felső sütéses) vagy 160 °C-on (hőlégkeveréses).