![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/05/Pizzazupfschnecken_120dpi-1420x600.jpg)
Pizzacsigák fűszeres krémsajttal
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 25 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 8 csigához:
- 1 cs Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g krémsajt
- 2 ek. friss petrezselyem apróra vágva
- 2 ek. friss bazsalikom apróra vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma megtisztítva, préselve
- Só és bors őrölve
- Némi liszt a szórához
Ezzel készítsd:
![Friss pizzatészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_Pizzateig-224x640.png)
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/05/Pizzazupfschnecken-AS_0024_lisa_120dpi.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót a fűszernövényekkel, az olívaolajjal és fokhagymával jól elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A túrós masszával megkenjük úgy, hogy a felső széleknél kb. 2 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 4
Az alsó tésztaszéleknél kezdve feltekerjük, majd 8 egyforma szeletet vágunk belőle.
-
Lépés 5
A csigákat két sorban szorosan egymáshoz teszünk, és a külsőket belisztezzük.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt megsütjük.
Tipp
Okos ötlet: A bazsalikom és a petrezselyem helyett más, idény szerinti fűszernövényt is használhatunk, mint például medvehagymát, snidlinget vagy zsályát.