Pizzacsigák fűszeres krémsajttal

  • kb. 25 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók: 8 csigához:

  • 1 cs Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 125 g krémsajt
  • 2 ek. friss petrezselyem apróra vágva
  • 2 ek. friss bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma megtisztítva, préselve
  • Só és bors őrölve
  • Némi liszt a szórához

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót a fűszernövényekkel, az olívaolajjal és fokhagymával jól elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A túrós masszával megkenjük úgy, hogy a felső széleknél kb. 2 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    Az alsó tésztaszéleknél kezdve feltekerjük, majd 8 egyforma szeletet vágunk belőle.

  5. Lépés 5

    A csigákat két sorban szorosan egymáshoz teszünk, és a külsőket belisztezzük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: A bazsalikom és a petrezselyem helyett más, idény szerinti fűszernövényt is használhatunk, mint például medvehagymát, snidlinget vagy zsályát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!