Pink vargabéles
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 125 g cérnametélt
- 4 dl gyümölcsös joghurt
- 15 dkg natúr tofu morzsolva
- 3 ek búzadara
- 10 dkg xilit (nyírfacukor)
- 1 ek kókuszolaj
- 1/2 citrom héja reszelve
- 2 tk vanília esszencia
- mazsola ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cérnametéltet főzzük ki, csepegtessük le. A joghurtot öntsük egy tálba, majd morzsoljuk hozzá a tofut, ízesítsük a citromhéjjal és a vaníliával.
-
Lépés 3
A kihűlt tésztát keverjük a joghurtos-tofus keverékhez.
-
Lépés 4
Egy kókuszolajjal kikent tepsibe helyezzünk egy réteslapot, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy második lapot is, kenjük meg és szórjuk meg búzadarával. A tölteléket öntsük a tésztára, és takarjuk be egy réteslappal.
-
Lépés 5
Kenjük meg kókuszolajjal és szórjuk meg darált dióval.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre, miután kihűlt, friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Ha a tofut nem sikerül jól elmorzsolni, botmixerrel finomítsuk.