Pizza Margherita

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10-15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2-4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 50 dkg érett zamatos paradicsom leforrázva, meghámozva, felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 ek száraz vörösbor
  • Só, bors ízlés szerint
  • 12 dkg mozarella kockára vágva
  • ½ csomó bazsalikom csíkokra vágva, tetszés szerint
  • 1 ek sajt reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paradicsomot forrázzuk le, a héját húzzuk le, és kockázzuk fel.

  3. Lépés 3

    A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.

  4. Lépés 4

    Egy serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat, és a fokhagymát pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a paradicsomot és a bort és főzzük sűrűre.

  5. Lépés 5

    Sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.

  6. Lépés 6

    A mozarellát vágjuk fel kockákra.

  7. Lépés 7

    A bazsalikomleveleket csipkedjük le, és vágjuk csíkokra.

  8. Lépés 8

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és halmozzuk rá a kockára vágott paradicsomot, majd a mozarellát. Szórjuk meg bazsalikommal, sajttal, sózzuk, borsozzuk, és csurgassunk rá 1 evőkanál olívaolajat.

  9. Lépés 9

    Előmelegített sütőben 10-15 percig süssük, amíg a sajt ráolvad, és a tészta széle aranysárgára pirul.

Tipp

Az elkészült pizzára tehetünk pár levél friss bazsalikomot, hogy még szebb és finomabb legyen!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!