Pizza Margherita
- 10-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2-4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 50 dkg érett zamatos paradicsom leforrázva, meghámozva, felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 4 ek száraz vörösbor
- Só, bors ízlés szerint
- 12 dkg mozarella kockára vágva
- ½ csomó bazsalikom csíkokra vágva, tetszés szerint
- 1 ek sajt reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paradicsomot forrázzuk le, a héját húzzuk le, és kockázzuk fel.
-
Lépés 3
A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.
-
Lépés 4
Egy serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat, és a fokhagymát pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a paradicsomot és a bort és főzzük sűrűre.
-
Lépés 5
Sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 6
A mozarellát vágjuk fel kockákra.
-
Lépés 7
A bazsalikomleveleket csipkedjük le, és vágjuk csíkokra.
-
Lépés 8
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és halmozzuk rá a kockára vágott paradicsomot, majd a mozarellát. Szórjuk meg bazsalikommal, sajttal, sózzuk, borsozzuk, és csurgassunk rá 1 evőkanál olívaolajat.
-
Lépés 9
Előmelegített sütőben 10-15 percig süssük, amíg a sajt ráolvad, és a tészta széle aranysárgára pirul.
Az elkészült pizzára tehetünk pár levél friss bazsalikomot, hogy még szebb és finomabb legyen!