Pizza Napoletana

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20-25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2-4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 gA feltéthez:
  • 2 fej fehér hagyma vékonyra karikázva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 paradicsomkonzerv darabolt
  • 1 tk cukor
  • 6 bazsalikomág levelei csíkokra vágva
  • 15 dkg nem túl érett gouda sajt reszelve
  • 25 dkg mozarella sajt keskeny szeletekre vágva
  • 15 dkg fekete olajbogyó kimagozva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a hagymát tisztítsuk meg és vékonyan karikázzuk fel. A fokhagymagerezdeket is tisztítsuk meg, aprítsuk fel.

  3. Lépés 3

    Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és a kétféle hagymát pároljuk üvegesre.

  4. Lépés 4

    Adjuk hozzá a paradicsomot, cukorral, sóval és borssal ízesítsük.

  5. Lépés 5

    A mártást közepes lángon 5 perc alatt sűrítsük be, majd hagyjuk hűlni.

  6. Lépés 6

    A bazsalikomleveleket csipkedjük le a szárakról, vágjuk széles csíkokra, majd keverjük a mártásba.

  7. Lépés 7

    A gouda sajtot reszeljük le, és szórjuk a pizzatésztára.

  8. Lépés 8

    A mártást kenjük a pizzára. A mozarellát vágjuk keskeny szeletekre, és rendezzük el a mártáson. Az olajbogyót halmozzuk a pizza tetejére.

  9. Lépés 9

    Előmelegített sütőben 20-25 percig süssük készre.

Tipp

Kínáljunk hozzá fehér bort és friss mediterrán salátát!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!