 
            
                        Pizzagolyók sütőtökös töltelékkel
 
            - 15-20 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 160 g sütőtök meghámozva, feldarabolva
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 g tökmag aprítva
- 1/2 tk. pikáns curry
- 8 ek. napraforgóolaj
- 1/2 tk. cukor
- Só és bors őrölve
- Tökmag a szóráshoz
- 1 ek. liszt a kezek lisztezéséhez
 
                             
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A sütőtököt a hámozatlan fokhagymával egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt puhára pároljuk. 
- 
            Lépés 3A fokhagymát megtisztítjuk és a sütőtökkel és a maradék hozzávalókkal együtt pürét készítünk. Sóval, borssal ízesítjük. 
- 
            Lépés 4A pizzatésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Hosszában háromfelé, széltében pedig ötfelé vágjuk, így 15 négyszöget kapunk. 
- 
            Lépés 5Mindegyik tésztadarabra teszünk egy tk. pürét. A tészta végeit összefogjuk és belisztezett kézzel labdákat formálunk belőle. 
- 
            Lépés 6A tésztalabdákat vízzel megkenjük és tökmagot szórunk a tetejére. 
- 
            Lépés 7A sütő középső sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. 
A pizzalabdákat magaddal viheted a következő kirándulás alkalmával és elkészítheted különböző töltelékekkel is, például olívabogyóval, szárított paradicsommal vagy pesztóval.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		