Pizzás csiga

  • 10 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 20 csigához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 5 db újhagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 ek olívaolaj
  • 30 g szárított paradicsom finomra aprítva
  • 400 g pizzasajt vagy juhsajt reszelve
  • friss oregánó aprítva
  • Fél köteg friss koriander apróra vágva
  • 5 db paradicsom apróra vágva
  • Kevés balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db újhagyma csíkokra vágva
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat hevítsük fel, pirítsuk át az újhagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, könnyedén keverjük át. Paradicsomot és oregánot adjunk hozzá, keverjük meg, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a széleket lisztezett ujjal könnyedén nyomkodjuk meg.

  4. Lépés 4

    A tésztát a töltelékkel kenjük meg és szórjuk rá a pizzasajtot. Lisztes kézzel tekerjük fel, és vágjuk 2 cm vastag szeletekre.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben 10 percig süssük.

  6. Lépés 6

    A paradicsomokat vágjuk félbe, magozzuk ki, vágjuk apróra, az újhagymát vágjuk fel csíkokra, csipegessük le a koriandert.

  7. Lépés 7

    A hozzávalókat keverjük össze, balzsamecettel, olívaolajjal, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, és ezzel tálaljuk a pizzacsigákat.

Tipp

A pizzaszószt koriander helyett friss aprított bazsalikommal is elkészíthetjük az olasz ízvilágnak megfelelően!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!