Spárgatorta

Spárgatorta

  • 35 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 kg fehér spárga hámozva, fás vég eltávolítva
  • vaj a kenéshez
  • 250 ml tejszín
  • 4 ek tejföl
  • 3 tojás
  • Kevés szerecsendió őrölve
  • Kevés petrezselyem és tárkony aprítva
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát forrásban levő, enyhén sós és 1/2 teáskanál cukorral ízesített vízben fedő alatt kb. 5 percig forraljuk, majd jól csepegtessük le.

  3. Lépés 3

    A tejszínt, tejfölt, és tojást jól keverjeük ki, az aprított fűszernövényeket, sót, borsot és szerecsendiót adjuk hozzá.

  4. Lépés 4

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és egy vajjal kikent sütőformát béleljünk ki leveles tésztával, hogy a szélénél kb. 3cm-re lógjon ki.

  5. Lépés 5

    A spárgát tegyük a tésztára, és öntsük rá a tejszínes-tojásos masszát.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 35 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Tipp

Tálaljuk friss salátával vagy ízlés szerint sonkával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!