póréhagymás galette lazaccal
Ropogós

Poréhagymás galette lazaccal

A galette az egyik legnépszerűbb ételünk, hisz még quiche-formára sincs szükség hozzá, mégis megtöltheted minden földi jóval. Próbáld ki most tavaszi ízekben, póréhagymával és lazaccal.

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt a póréhagymával összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, majd a póréhagymás krémet a tésztán eloszlatjuk úgy, hogy a széleitől kb. 4 cm-t szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    Vékonyan megkenjük vízzel a tészta szélét és ráhajtjuk a keverékre. A tetejére kockázott lazacot szórunk. A tészta széleit ismét megkenjük egy kis vízzel és a tetejére ízlés szerint chili pelyhet őrölünk.

  5. Lépés 5

    A lazacos galette-et a sütő alsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt szórjunk a tetejére egy marék rukkolát.

Tipp

Lazac helyett használhatunk bacon szalonnát vagy füstölt sonkát is. A chili pehely helyett pedig frissen őrölt színes vagy fekete borssal is ízesíthetjük a galette-et.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!