Káposztás rétes leveles tésztából

szalonnával
  • 35-40 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát, hagymát és a cukrot kb. 10perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a káposztát és időnként megkeverve megdinszteljük. Megfűszerezzük sóval, borssal és köménnyel és végül hozzáadjuk a petrezselymet is.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tészta 2/3 részét megszórjuk zsemlemorzsával. Erre tesszük rá a káposztás tölteléket.

  4. Lépés 4

    A tejfölt simára keverjük, és a káposztás tölteléken eloszlatjuk. A tésztát, mint egy rétest feltekerjük.

  5. Lépés 5

    A rétest többször megszurkáljuk, tojással megkenjük és megszórjuk köménymaggal.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 35-40 perc alatt megsütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!