Póréhagymás “pizza” sonkával és ementáli sajttal

Póréhagymás “pizza” sonkával és ementáli sajttal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 15-20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi pizzához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A póréhagymát sós vízben rövid ideig blansírozzuk.

  3. Lépés 3

    A krémtejszínt keverjük össze a tojássárgákkal, és sajttal, sóval, borssal ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a tészta széle jobbra is és balra is lógjon le kb. 5 - 6 cm-re.

  5. Lépés 5

    A sonkát és a csíkokra vágott póréhagymát helyezzük a tésztára, és a tejszínes - sajtos keveréket öntsük rá. A lelógó tésztaszéleket hajtsuk fel.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük.

  7. Lépés 7

    Vágjuk négy részre, és még forrón tálaljuk.

Tipp

A krémtejszínes alap helyett használhatunk paradicsomszószt is, amit fokhagymával, oregánoval, bazsalikommal fűszerezzünk meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!