Stájeri káposztás rétes

Stájeri káposztás rétes

  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát serpenyőben pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymát és együtt pároljuk. Borral és a levessel öntsük fel, adjuk hozzá a káposztát és kb. 30 percig fedő nélkül pároljuk, amíg a leve el nem fő, illetve a káposzta összeesik.

  3. Lépés 3

    Sóval, Cayennei borssal és köménnyel fűszerezzük. Miután jól összekevertük, a levét öntsük le. Hagyjuk kihűlni és ezután keverjük hozzá a tejszínt.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét helyezzük a rétes alsó harmadára, a széleket hajtsuk be, és a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 - 35 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

  6. Lépés 6

    Sütés után még egyszer kenjük meg olvasztott vajjal, 3 percre fedjük le száraz konyharuhával, hogy a rétestészta felülete rugalmasabb maradjon.

Tipp

A rétest akár kovászos káposztából is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!