Póréhagymás rétes
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 150 g szalonna felkockázva
- 2 póréhagyma karikákra vágva
- 100 g krémtejszín (Creme Fraiche)
- 40 g zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- őrölt só és bors
- kevés vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A felkockázott szalonnát rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és tovább pirítjuk. Hozzákeverjük a petrezselymet, a tejszínt és a zsemlemorzsát. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
Egy réteslapot egy nedves konyharuhára kitekerünk, megkenjük vajjal, majd egy másik réteslapot 90°-al elforgatva ráhelyezünk.
-
Lépés 4
A töltelék felét a tészta alsó harmadán eloszlatjuk, a két szélén 3-3 cm-t szabadon hagyunk. Az oldalsó széleket visszahajtjuk, a tészta felső szélét megkenjük vajjal, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanezt megcsináljuk a másik két tésztával is.
-
Lépés 5
A réteseket egy vajjal megkent tepsibe tesszük.
-
Lépés 6
A réteseket a sütő középső sínén körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ezt a receptet leveles tésztával is elkészíthetjük.