póréhagymás rétes szalonnával

Póréhagymás rétes

nyújtott rétestésztából szalonnával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 150 g szalonna felkockázva
  • 2 póréhagyma karikákra vágva
  • 100 g krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • őrölt só és bors
  • kevés vaj a kenéshez
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A felkockázott szalonnát rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és tovább pirítjuk. Hozzákeverjük a petrezselymet, a tejszínt és a zsemlemorzsát. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    Egy réteslapot egy nedves konyharuhára kitekerünk, megkenjük vajjal, majd egy másik réteslapot 90°-al elforgatva ráhelyezünk.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét a tészta alsó harmadán eloszlatjuk, a két szélén 3-3 cm-t szabadon hagyunk. Az oldalsó széleket visszahajtjuk, a tészta felső szélét megkenjük vajjal, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanezt megcsináljuk a másik két tésztával is.

  5. Lépés 5

    A réteseket egy vajjal megkent tepsibe tesszük.

  6. Lépés 6

    A réteseket a sütő középső sínén körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ezt a receptet leveles tésztával is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!