Póréhagymás rétes leveles tésztából

szalonnával
  • kb. 35 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 póréhagymás réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • Vaj a sütéshez
  • 150 g szalonna kockákra vágva
  • 2 szál póréhagyma karikákra vágva
  • 1 cs. petrezselyem aprítva
  • 100 g krémtejszín
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 1 csipet szerecsendió őrölve
  • Só és bors
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomgolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát a vajban megsütjük, hozzáadjuk a póréhagymát és rövid ideig sütjük. A petrezselymet, krémtejszít és zsemlemorzsát belekeverjük. Sóval, borssal és szerecsndióval fűszerezzük. Hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tölteléket az alsó harmadán elosztjuk.

  4. Lépés 4

    Feltekerjük, mint a rétest és a végeket jól lezárjuk. Megkenjük vajjal és a tészta tetejét bevágjuk.

  5. Lépés 5

    A póréhagymás rétest kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ezt a receptet bármelyik leveles tésztánkból elkészítheted, vagy a nyújtott rétestésztánkból is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!