Quiche almával és póréhagymával

  • kb. 35-40 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 250 g póréhagyma karikákra vágva
  • 10 dkg feketeerdei sonka csíkokra vágva
  • 2 kisebb alma kimagozva, vékony gerezdekre vágva
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • 250 g tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 kk. szercsendió őrölve
  • Só, bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tapadásmentes kerek formába helyezzük. A kilógó tésztát visszahajtjuk és megerősítjük vele a széleket. A tészta alját megszórjuk a zsemlemorzsával.

  3. Lépés 3

    A póréhagymát, a feketeerdei sonkát és az almát összekeverjük és egyenletesen a tésztára szórjuk. A tejfölt, a tojást és a tejet jól elkeverjük és szerencsendióval, sóval és borssal fűszerezzük, majd az egészet a tésztára öntjük.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén kb. 35 perc alatt készre sütjük. Ha sülés közben a teteje barnulni kezd, fedjük le alufóliával.

Tipp

Az almából érdemesebb savanykásat választani, mint például Jonathan, vagy Idared.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!