Tönkölyös pizzahajók kelkáposztával

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 4 pizzahajóhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kelkáposztát, a tejszínt, lisztet és szerecsendiót összekeverjükés a masszát sóval, borssal fűszerezzük. A répát az olajjal és a petrezselyemmel elkeverjük és megfűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 darab négyszögre vágjuk. A kelkáposztás masszát a közepükre tesszük, a sarkokat összeillesztjük és vékonyan az oldalát felhajtjuk. Összenyomjuk és úgy formáljuk, hogy egy hajót kapjunk. A répás keveréket a hajókra tesszük.

  4. Lépés 4

    A hajókat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

A hajókat még frissen melegen, de kihűlve is fogyaszthatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!