Vegán

Rácsos káposztás rétes curry-vel és ananásszal

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók egy rácsos káposztás réteshes:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1/2 fej fejes káposzta, vékonyra vágva
  • 2 ek. curry
  • 2 ek. édes chili szósz
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 csokor koriander, apróra vágva
  • 100 g ananász, hámozott, apróra vágva
  • só és bors őrölve
  • 1 marék fekete szezám a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Keverjük össze a fehér káposztát a curry-vel, az édes chili szósszal és a citromlével, és jól gyúrjuk össze. Adjuk hozzá a koriandert és az ananászt, majd sóval és borssal ízesítsük. Öntsük le a felesleges folyadékot.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki és hosszában vágjuk 10 cm széles csíkot vágunk. A keskenyebb tésztán egy tésztarácsozót végiggurítunk. A szélesebb tészta széleit pedig kenjük be vízzel.

  4. Lépés 4

    Fedjük be a szélesebb tésztát a töltelékkel úgy, hogy a szélektől kb. 1 cm szabadon maradjon. A rácsozott tésztát óvatosan helyezzük a töltelékre és a széleknél jól illesszük össze, és kicsit hajtsuk vissza. A tészta tetejét kenjük át vízzel és szórjuk meg szezámmal.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ínyencek adhatnak hozzá mogyoróvajat, vagy apróra vágott pörkölt földimogyorót. Ha nincs tésztarácsozónk, vágjunk a tésztából kb. 1/2 cm-es csíkokat, és ebből készítsünk rácsot a sütemény tetejére.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!