brownie torta

Csokoládés brownie torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Brownie fagylattal – a legtöbb édesszájú álma. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertésztájából elkészítve pillanatok alatt kész van, megbolondítva egy kis ropogós, diós alappal.

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tortához (ø 26 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 150 g tejcsokoládé pasztilla aprítva
  • 150 g étcsokoládé pasztilla vagy tortabevonó aprítva
  • 150 g vaj
  • csipet só
  • 200 g cukor
  • 4 db tojás
  • 80 g búzaliszt
  • 100 g dióféle (pl. mogyoró, dió, mandula vagy pekándió) aprítva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A pasztillákat a vajjal egy nemesacél tálba tesszük és vízgőz fölött megolvasztjuk. Sót és cukrot adunk hozzá és jól elkeverjük, mindaddig, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Rövid ideig hűlni hagyjuk.

  2. Lépés 2

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tojásokat és a választott dióféléket hozzákeverjük a csokoládé masszához és hozzáadjuk a lisztet. A tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül egy piteformába (ø 26 cm) kitekerjük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A csokoládé masszát a tésztára öntjük és a formát a legalsó rácson 25-30 percre a sütőbe tesszük.

Tipp

Vanília vagy dió fagyit kínálhatunk hozzá.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!