Rebarbarás rétes pirított mandulával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25-30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

A vajas morzsához:

  • 60 g zsemlemorzsa
  • 60 g vaj olvasztva
  • 1 ek kristálycukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat serpenyőben olvasszuk fel, a zsemlemorzsát és a kristálycukrot adjuk hozzá, és pirítsuk aranybarnára. A rebarbarát keverjük össze 2 ek kristálycukorral, 20 percig pihentessük, majd a képződött levet öntsük le.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a többi hozzávalót keverjük össze, és keverjük bele a vajas morzsa felét. Rövid ideig hagyjuk állni.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a vajas morzsa felét kenjük a tésztára, majd erre tegyük a tölteléket, majd a maradék morzsát szórjuk rá.

  5. Lépés 5

    A tészta egyik felét kenjük meg tojással, majd a tésztát mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre. A rétest még egyszer kenjük meg tojással, és villával szurkáljuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Rebarbara vásárlásánál ügyeljünk a frissességére, a puha, foltos, fonnyadt szárakat ne vásároljuk meg. Nagyon fontos, hogy a rebarbara szára az ehető, a levelet minden esetben el kell távolítani, mert mérgező!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!