Répás gombás rétes

  • kb. 30 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 újhagyma megtisztítva, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma megtisztítva, aprítva
  • 300 g répa megtisztítva apróra vágva
  • 150 g csiperke gomba megtisztítva apróra vágva
  • 1 marék Rukkola
  • 4 ek. növényi tejszín
  • Só és bors őrölve
  • 60 g vegán margarin

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben 40 margarint felforrósítunk és mepároljuk rajta a gombát. Ezután hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a répát és sóval, borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a vegán tejszínt és főni hagyjuk. Végül az egészet lehűtjük és rukkolát keverünk hozzá.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. Hosszában levágunk a tészta széleiről 1-1 cm-t, ezzel fogunk dekorálni. A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére halmozzuk. A tészta egyik oldalát, majd a másikat is középre hajtjuk és a levágott tésztadarabokkal díszítjük a tetejét.

  4. Lépés 4

    A maradék megolvadt margarinnal kenjük meg és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tálaljuk megsózott, növényi joghurttal. Ízlés és szezon szerint más zöldségekkel is elkészíthetjük a rétest, pl. cukkinivel vagy sütőtökkel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!