Répás gombás rétes

  • kb. 30 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 újhagyma megtisztítva, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma megtisztítva, aprítva
  • 300 g répa megtisztítva apróra vágva
  • 150 g csiperke gomba megtisztítva apróra vágva
  • 1 marék Rukkola
  • 4 ek. növényi tejszín
  • Só és bors őrölve
  • 60 g vegán margarin

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben 40 margarint felforrósítunk és mepároljuk rajta a gombát. Ezután hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a répát és sóval, borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a vegán tejszínt és főni hagyjuk. Végül az egészet lehűtjük és rukkolát keverünk hozzá.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. Hosszában levágunk a tészta széleiről 1-1 cm-t, ezzel fogunk dekorálni. A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére halmozzuk. A tészta egyik oldalát, majd a másikat is középre hajtjuk és a levágott tésztadarabokkal díszítjük a tetejét.

  4. Lépés 4

    A maradék megolvadt margarinnal kenjük meg és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tálaljuk megsózott, növényi joghurttal. Ízlés és szezon szerint más zöldségekkel is elkészíthetjük a rétest, pl. cukkinivel vagy sütőtökkel.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!