Rétes­kelyhek muffinformában

Rétes-kelyhek muffinformában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 8 perc
  • 160 °C
  • 140 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 kehelyhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémhez az áfonyát a porcukorral mixer segítségével keverjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt majd a felvert tejszínt. 3 órára tegyük hűtőszekrénybe.

  3. Lépés 3

    Minden tésztalapot vágjunk 6 egyforma részre, olvasztott vajjal kenjünk meg, kristálycukorral, fahéjjal és aprított mandulával szórjuk meg, és helyezzük muffinformába. Az alját óvatosan nyomkodjuk bele.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 8 perc alatt süssük készre, hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a formából.

  5. Lépés 5

    A kihűlt áfonyás krémet töltsük a formákba.

Tipp

Friss gyümölccsel és tejszínhabbal díszítsük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!